Εντός των ημερών το τελικό σχέδιο για τα σχολεία δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όταν ρωτήθηκε για πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως «Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Μας συμβουλεύει μια επιτροπή εξαίρετων λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων», είπε η κ. Ζαχαράκη.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με κανόνες και προϋποθέσεις, για να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, των οικογενειών τους, των ευπαθών ομάδων αλλά και όλης της κοινωνίας. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας προανήγγειλε ότι σήμερα θα τοποθετηθεί η επιτροπή για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το βασικό σενάριο είναι η έναρξή τους εντός του Ιουνίου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

Παράλληλα, η υφυπουργός επισήμανε ότι τα παιδιά θα εξεταστούν σε μικρότερη ύλη.

Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια αναφορικά με την ομαλή επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

Πηγή: newsbeast.gr