Μια νέα σελίδα στην ιστορία τους γυρίζουν οι δέκα εταιρείες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward και θα αποτελέσουν τα νέα ενεργά μέλη του. Συμβουλευτική καθοδήγηση, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, μέντορες, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, άνοιγμα στις διεθνείς αγορές και πλήρη απασχόληση από την ομάδα των ανθρώπων του ΟΠΑΠ θα αλλάξουν τα δεδομένα τους και κυρίως θα τους δώσουν μια νέα ώθηση για το επόμενο βήμα ανάπτυξής τους.    

Χρήστος Βογιάννου, Διευθύνων Σύμβουλος Provil

Όπως και όλες οι επιχειρήσεις του προγράμματος, οι 10 νέες θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που τις βοηθά να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Γιάννης Γραφανάκης και Νίκος Μαργέλος, Συνιδρυτές Fitness Meals

Οι 10 νέες αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν εφέτος στο ΟΠΑP Forward είναι οι:

  • Dirty Laundry
  • Mailo’s: The Pasta Project
  • Βιολογικό Χωριό
  • Provil
  • Fitness Meals
  • Vezyroglou Farm
  • Pharm24
  • Mastiha Shop
  • Simply Burgers
  • ARI Foods
Αντώνης Βεζύρογλου, Διευθύνων Σύμβουλος Vezyroglou Farm

Νέες θέσεις εργασίας και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις

Νίκος Γαβριλάκης, Γενικός Διευθυντής Dirty Laundry

Το ΟΠΑΠ Forward έχοντας συμπληρώσει έξι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχει καθιερωθεί ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Μέσω αυτού, οι επιχειρήσεις δημιούργησαν 2.260 νέες άμεσες θέσεις εργασίας και 20.249 νέες έμμεσες. Επίσης, πέτυχαν συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών τους κατά 242 εκατ. ευρώ.

Κωνσταντίνος Νικόλαρος και Κωνσταντίνος Βαβλιάκης, Συνιδρυτές Pharm24.gr

Καθοριστικό ρόλο στο success story των όλων επιχειρήσεων παίζει η πλήρης στήριξη των ανθρώπων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι στρατηγικά επιλέγουν να επενδύουν στη νέα γενιά.

Νίκος Μουτσουρούφης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Mailo’s: The Pasta Project

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη εκδήλωση του ΟΠΑΠ Forward ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας,«το ΟΠΑΠ Forward εστιάζει στα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Συνολικά, το πρόγραμμα στηρίζει επιχειρήσεις και ταλαντούχους ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες έχουν περάσει διάφορες κρίσεις, αλλά έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα και προοπτικές για σπουδαία πράγματα. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται κανείς για να πετύχει κάτι σπουδαίο είναι μια ευκαιρία – και αυτό ακριβώς κάνει το ΟΠΑΠ Forward».

Δημήτρης Κρομμύδας, Ιδρυτής και Πρόεδρος Βιολογικό Χωριό

Ειδικότερα για την εστίαση που δίνει ο ΟΠΑΠ και το πρόγραμμα στους νέους επιχειρηματίες, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, κατέστησε σαφές ότι αυτοί θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα στο ελληνικό επιχειρείν και την ελληνική οικονομία. «Η νέα γενιά φέρνει στην αγορά νέες αξίες και προτεραιότητες. Εστιάζει στην τεχνολογία και επιζητά καινοτομία, ευελιξία και ψηφιακά εργαλεία συνεργασίας.

Γιάννης Μανδάλας, Διευθύνων Σύμβουλος Mediterra

Δίνει έμφαση στην κοινωνική προσφορά, βάζοντας ψηλά την εταιρική κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την ηθική επιχειρηματικότητα. Οι επιχειρήσεις, λοιπόν, οφείλουν να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο περιβάλλον και να αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων. Για εμάς στον ΟΠΑΠ, αυτό είναι μια στρατηγική επιλογή. Επενδύουμε στους νέους και στόχος μας είναι ένα καλύτερο αύριο για αυτούς», υπογράμμισε ο κ. Χριστοφόρου.

Μπράιαν Κάρεϊ, Διευθύνων Σύμβουλος Simply Burgers

Τα λόγια των επιχειρηματιών που θα παρακολουθήσουν τον νέο κύκλο του ΟΠΑΠ Forward φανερώνουν το κοινό όραμα που μοιράζονται με τον ΟΠΑΠ.

Αριστοτέλης Ιγνατίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ARI Foods

Δείτε το βίντεο: