Κάποια πράγματα αποτελούν σταθερές αξίες. Θα φανταζόσασταν ποτέ τα Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα; Ή το Πάσχα χωρίς τσουρέκι; ΠΟΤΕ!

Το ίδιο συμβαίνει και με την Καθαρά Δευτέρα, όπου η προσδοκία όλων από το οικογενειακό τραπέζι είναι να υπάρχει οπωσδήποτε o Μακεδονικός Χαλβάς, το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων που, εδώ και περίπου έναν αιώνα, έχει πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Έχουμε, όμως, αναλογιστεί ποτέ πόσο «καθαρό» είναι το τραπέζι της ημέρας αυτής;

Πόσοι από εμάς προσέχουμε έτσι ώστε να ανακυκλώσουμε τα απορρίμματα που θα δημιουργηθούν εκείνη την ημέρα, αλλά και να κρατήσουμε καθαρούς τους χώρους όπου και θα επιλέξουμε να γιορτάσουμε τη μέρα αυτή;

Ε λοιπόν, φέτος ο Μακεδονικός Χαλβάς, αναλαμβάνει όχι μόνο να «ντύσει» τη γιορτινή αυτή μέρα με την αυθεντική, αξεπέραστη γεύση του, αλλά και να μας δείξει το σωστό τρόπο, έτσι ώστε να κάνουμε όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα, πραγματικά Καθαρή! 

Με σύνθημα «ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ», ο Μακεδονικός Χαλβάς συνεισφέρει στην καθαριότητα των χώρων όπου παραδοσιακά γιορτάζεται η Καθαρά Δευτέρα, τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης στο Ποικίλο Όρος και στο στρατόπεδο Καραϊσκάκη στον Δήμο Περιστερίου και στο Σέιχ Σου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραμείνουν οι χώροι αυτοί καθαροί. Τα απορρίμματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ανακυκλώσιμων χαρταετών που θα μοιραστούν την επόμενη χρονιά στο κοινό. 

Παράλληλα, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους χαρταετούς από ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και τσάντες πολλαπλών χρήσεων, σε ένα κάλεσμα προκειμένου να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας.

Αν θέλεις, λοιπόν, κι εσύ να γίνεις μέρος της δράσης αυτής, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το site defterakathara.gr, όπου ο Μακεδονικός Χαλβάς ενημερώνει και συμβουλεύει πώς μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε, έτσι ώστε να γιορτάσουμε την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας με «πράσινο τρόπο».

Ας μας βρει, λοιπόν, η φετινή Καθαρά Δευτέρα σε πάρκα, παραλίες, δάση ή βουνά, να απολαμβάνουμε αγαπημένες γεύσεις και να δημιουργούμε νέες αναμνήσεις, κρατώντας όμως το γιορτινό τραπέζι «καθαρό», με μικρές, απλές πράξεις, που όμως κάνουν μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον!