Άμεση ήταν η απάντηση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην κίνηση του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου να διαψεύσει, με επιστολή του στην κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι συνταξίδευσε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Η κ. Τουλουπάκη διευκρινίζει σε δήλωση της πως έμαθε για την επίμαχη συνάντηση από την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

«Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τουλουπάκη ενώ αρνείται να σχολιάσει τον ισχυρισμό του κ. Λοβέρδου πως η αναφορά για το ταξίδι γίνεται εξαιτίας του πανικού που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη βουλή των Ελλήνων.

Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του.

Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του.»

Πηγή: newsbeast.gr