Στο νησί της Κω, έφτασε κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, στην προσπάθεια των αρχών να ρίξουν φως στην εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενισχύεται το σενάριο της ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, μεταφέρεται το κινητό της τηλέφωνο το οποίο βρέθηκε σήμερα, χωρίς την κάρτα SIM, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα από το Μπαγκλαντές, που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί».

Οι αναλυτές της ΔΕΕ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν το δρομολόγιο που της 27χρονης, ακόμα και αν το κινητό ήταν στην κατοχή της ή στην κατοχή του ατόμου που την μετέφερε, κλειστό.

Η συσκευή εντοπίστηκε από εργαζόμενο της περιοχής, που εργάζεται ως σεκιούριτι, στο δρόμο, πεταμένο και το παρέδωσε στην ασφάλεια. Οι αρχές αμέσως μετά τον εντοπισμό της συσκευής, προχώρησαν με ειδικές κάμερες, σε έλεγχο δύο πηγαδιών σε κοντινή απόσταση, χωρίς όμως κάποιο εύρημα.

 Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός που κρατείται ως ύποπτος έχει πέσει σε μια σειρά από αντιφάσεις που προβληματίζουν. Από την πρώτη στιγμή δηλώνει άγνοια για την εξαφάνιση της νεαρής Πολωνής που εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης στο σώμα του 32χρονου βρέθηκαν γρατζουνιές και σημάδια πάλης. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως όλα αυτά προήλθαν από σοβαρό τροχαίο που είχε. Όταν επέμειναν και άρχισαν να τον ρωτούν πότε και πού σημειώθηκε αυτό το τροχαίο, εκείνος σύμφωνα με τον Alpha άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις που προβλημάτισαν.

Είναι ενδεικτικό πως αναφέρει πως άφησε την κοπέλα σε συγκεκριμένο σημείο στο Μαρμάρι το βράδυ της 12ης Ιουνίου, κοντά στα μεσάνυχτα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Αντιθέτως, ο άνδρας εμφανίζεται στην περιοχή, πολύ νωρίτερα κοντά στο σπίτι του, να κινείται μόνος του. Άξιο αναφοράς αποτελεί και το γεγονός πως ο 32χρονος, είχε βγάλει αεροπορικό εισιτήριο για την Ιταλία για την Τετάρτη 14 Ιουνίου, χωρίς να ενημερώσει ούτε τον συγκάτοικο του.

Ο 32χρονος έχει αμυχές στα χέρια που δεν αποκλείεται να είναι σημάδια πάλης, ωστόσο εκείνος ισχυρίζεται πως είναι από χόρτα κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών.

Φύλλο και φτερό έγινε και το σπίτι του, στο οποίο συγκατοικεί με έναν ακόμη άνδρα από το Μπαγκλαντές που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας και θεωρείται βασικό πρόσωπο, καθώς εντοπίστηκαν τρίχες της 27χρονης.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί μέσα στον οικισμό ενώ αρχικά είχε δοθεί βαρύτητα στην βαλτώδη περιοχή, ανάμεσα στο Μαρμάρι και το Τιγκάκι .

Στελέχη της Ασφάλειας της Κω, έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και κατοικιών, μεταξύ του οποίου και από ταβέρνα και μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι, το οποίο εξετάζεται εξονυχιστικά.

Η 27χρονη κοπέλα έφτασε στην Κω πριν από έναν μήνα και δούλευε στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της στην περιοχή Μαρμάρι. 

Πηγή: newsbeast.gr