Τους 210 έφτασαν οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος. Από αυτούς, οι 13 είναι στις ειδικότητες που προβλέπει η σχετική απόφαση, αποδέχτηκαν να είναι αποκλειστικής απασχόλησης και υπέγραψαν τη σύμβαση με τις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά:

8 από αυτούς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, 2 στο Νοσοκομείο Δράμας, 2 στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής και 1 στο Νοσοκομείο Έδεσσας.

Μονιμοποιήσεις γιατρών σε ΜΕΘ

Περίπου 250 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (εντατικολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους), αφορά η εξαγγελία του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση γιατρών που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους Διοικητικές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, δεσμεύθηκε ότι μετά από την κρίση, θα προκηρυχθούν νέες θέσεις ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστούν αορίστου.

Αντίστοιχη δέσμευση έχει αναλάβει η κυβέρνηση και για τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.