Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης, που υπήρχε από φοιτητές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου επί 34 χρόνια στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του πανεπιστημίου, τη στιγμή που συνεργεία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εργασίες κατεδάφισης μέσα στο κτήριο.

Στον χώρο που λειτουργούσε το λεγόμενο «Στέκι του Βιολογικού» πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες για τη δημιουργία ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών, που θα εξυπηρετεί 5.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και 350 μέλη του διδακτικού προσωπικού κι έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί καταδρομική επίθεση στο κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου από ομάδα 30 κουκουλοφόρων που είχαν γράψει στους ορόφους του κτηρίου συνθήματα υπέρ της συγκεκριμένης κατάληψης και απειλητικά μηνύματα για τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: grtimes.gr