Η Ελλάδα θα αποτελέσει μια από τις χώρες που θα εμπιστευτούν οι τουρίστες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές εκτίμησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Mega. «Η κυβέρνηση, όπως επεσήμανε, χειρίστηκε έγκαιρα και με σωστό τρόπο την κρίση που επήλθε λόγω του κορονοϊού και αυτό επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον. Αναπτύχθηκε η συνειδητοποίηση ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτή η αναγκαστική παύση που έχουμε τώρα, μας δίνει χρόνο να σκεφτούμε καλύτερα και να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη τόλμη το μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η τουριστική περίοδος θα πρέπει να επεκταθεί και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο που ούτως ή άλλως στη χώρα μας ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλός. «Κανονικά είναι ένα μπόνους η επέκταση της σεζόν, τώρα είναι ανάγκη. Εκτιμούμε ότι θα υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση από την αγορά η οποία δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με τη στήριξη της τουριστικής αγοράς, το μέλος της κυβέρνησης έκανε λόγο για περαιτέρω αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό. «Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην κρίση. Το δεύτερο στάδιο, θα είναι ένα στάδιο στήριξης για να αρχίσουν να λειτουργούν με στόχο να ξεκινήσει να έρχεται το ρεύμα όσο πιο άμεσα γίνεται. Υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις τουρισμού. Στόχος είναι να ανοίξουν το συντομότερο οι επιχειρήσεις» όπως είπε.

Πηγή: newsbeast.gr