Κατά ένα άτομο ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, με τους νεκρούς στη χώρα μας να γίνονται τέσσερις.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ο 66χρονος, που είχε καταγραφεί ως το 9ο κρούσμα στη χώρα μας και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο, το Σάββατο απεβίωσαν ένας 90χρονος από χωριό της Πτολεμαΐδας κι ένας 67χρονος από τη Ζάκυνθο, ενώ την Κυριακή έσβησε ένας 53χρονος από την Κοζάνη.

Κοινό στοιχείο και στις τέσσερις περιπτώσεις είναι ότι άπαντες αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 228, με 22 εξ αυτών να χαρακτηρίζονται ως «ορφανά».

Το ταξίδι στους Αγίους Τόπους έφερε τον κορονοϊό

Ο 66χρονος, που έγινε ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ήταν μεταξύ των ατόμων που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους.

Μετά την επιστροφή του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου από το νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου μεταφέρθηκε σε μονόκλινο θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν αρχικά ως ύποπτο κρούσμα για τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, είχε μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος..

Το «ορφανό» κρούσμα και το νοσοκομείο του Ρίου

Ο 90χρονος που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο καταγόταν από ένα χωρίο της Πτολεμαΐδας, ενώ η περίπτωσή του είχε καταγραφεί ως «ορφανό» κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δεν γνωρίζει από που μπορεί να κόλλησε τον ιό, καθώς είχε έρθει σε επαφή με αρκετά άτομα, κατά την παρουσία του σε μνημόσυνο.

Όσον αφορά τον 57χρονο, που απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα ,ενώ στην αρχή είχαν προκύψει πληροφορίες ότι είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα κόλλησε τον κορονοϊό από τον γιο του, ο οποίος είχε πάει να επισκεφτεί τη μητέρα του στο  νοσοκομείο του Ρίου.

Από την Κοζάνη ο τέταρτος νεκρός

Ο 53χρονος, που είναι τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, ήταν από την Κοζάνη κι εργαζόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, χωρίς να έχουν προκύψει πληροφορίες για την περίπτωσή του