Ένα ταμείο 300 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 4 δισ. δολάρια, θα δημιουργήσει η Ρωσία, στην προσπάθειά της να προστατέψει την οικονομία της από το σοκ του κορονοϊού, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα (16/03) ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει πως μπορεί να μην επιτύχει φέτος τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξή της και οι παγκόσμιες αγορές έχουν πληγεί από τον αντίκτυπο του ιού.

Η μεγάλη πτώση στην τιμή του πετρελαίου, του κύριου εξαγωγικού προϊόντος της Ρωσίας, έχει καταστήσει ιδιαίτερα ευάλωτη τη χώρα, με την ισοτιμία του ρουβλιου να έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τεσσάρων τελευταίων ετών έναντι του δολαρίου.

Ο Μισούστιν δήλωσε πως τα νέα μέτρα στήριξης θα περιλάβουν φοροαπαλλαγές για τις τουριστικές εταιρείες και τις αερογραμμές και πως η Ρωσία θα επεκτείνει το πρόγραμμα της δανειοδότησης των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους.

Το Κρεμλίνο έχει 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και κατασκευάζει ένα νέο νοσοκομείο έξω από τη Μόσχα για να προετοιμασθεί για ενδεχόμενη αύξηση των αριθμών. Αυτό κατασκευάζεται επιπλέον της υγειονομικής δομής στην οποία έγιναν πρόσφατα μετατροπές, ώστε να νοσηλεύονται εκεί μόνο θύματα του COVID-19.

Πηγή: newsbeast.gr