Σε ένα «νεκροταφείο» φαλενών και δελφινιών έχουν μετατραπεί τα νησιά Κάθαμ, τα οποία βρίσκονται περίπου 800 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Νέας Ζηλανδίας. Τελευταία θύματα ήταν 100 από αυτά τα θηλαστικά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (25/11) αξιωματούχοι.

Τα περισσότερα κήτη εξώκειλαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όμως οι προσπάθειες να σωθούν ήταν δύσκολες, καθώς η πρόσβαση στα νησιά αυτά δεν είναι εύκολη.

Η Υπηρεσία Διατήρησης της Άγριας Φύσης της Νέας Ζηλανδίας (DOC) ανακοίνωσε ότι 97 φάλαινες και 3 δελφίνια πέθαναν, ενώ πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε για το συμβάν την Κυριακή.

«Μόνο 26 φάλαινες ήταν ζωντανές τότε, οι περισσότερες από τις οποίες έμοιαζαν αδύναμες, και τους κάναμε ευθανασία λόγω της θαλασσοταραχής και επειδή ήταν σχεδόν βέβαιο ότι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες υπήρχαν στην περιοχή», επισήμανε η Τζέμα Ουέλτς, αξιωματούχος της DOC, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι συχνά στα νησιά Κάθαμ, με σχεδόν 1.000 κήτη να πεθαίνουν το 1918. Επίσης, τον Σεπτέμβριο αρκετές εκατοντάδες φάλαινες πέθαναν στα ρηχά νερά στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr