Τα σχέδια όλων των κρίσιμων υποδομών της χώρας, για την διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας τους, κάτω ακόμα και σε περίπτωση κρουσμάτων του κορονοϊού στο εσωτερικό τους, συζητήθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και οι εκπρόσωποι ασφαλείας διαχείρισης των σχεδίων που έχουν καταρτιστεί από τις υποδομές και συγκεκριμένα από την ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΥΠΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΤΕ, της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, καθώς και εκπρόσωπος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Το κράτος είναι εδώ, αλλά ο καθένας μας ξεχωριστά είναι εκείνος που θα καθορίσει την εξέλιξη της νόσου», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς αμέσως μετά την σύσκεψη.

Ο υφυπουργός ζήτησε από του εκπροσώπους των εταιρειών να είναι όλοι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για οποιαδήποτε εξέλιξη, προκειμένου να μην σταματήσει ούτε στιγμή η λειτουργία τους ακόμα και αν νοσήσουν κάποιοι από το προσωπικό.

Όπως είπε στους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Χαρδαλιάς, είναι μέρος των σχεδίων των κρίσιμων υποδομών και αυτό συζητήθηκε στην σύσκεψη, να υπάρχει εφεδρικό προσωπικό για την λειτουργία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Ούτως ή άλλως έχουμε τηλεδιασκέψεις που τρέχουμε και έχουμε και ένα κοινό κανάλι στο οποίο μοιραζόμαστε διαβαθμισμένα την πληροφορία προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα και να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Η σύσκεψη ήταν τακτική, με τους υπεύθυνους ασφαλείας για την συνέχιση λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών.

Η κάθε μια από αυτές τις κρίσιμες υποδομές της χώρας έχει το δικό της σχέδιο και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα σχέδια είναι επικαιροποιημένα, εναρμονισμένα με ένα ειδικό σχέδιο, ανάλογα με τις εξελίξεις. Η χώρα προετοιμάζεται, το κράτος είναι εδώ. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι το οποίο μας τρομάζει αλλά σε κάθε περίπτωση όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν θα πρέπει να γίνουν συντεταγμένα, πειθαρχημένα και με την σοβαρότητα της κατάστασης».

Καταλήγοντας ο υφυπουργός τόνισε: «Θέλω να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι όσα μέτρα και να πάρει το κράτος, ο καθένας από μας ξεχωριστά είναι εκείνος που θα καθορίσει την εξέλιξη της νόσου. Όσο πιο συντεταγμένα, με την σοβαρότητα που χρειάζεται, μπορέσουμε να τηρήσουμε τις οδηγίες και τους κανόνες υγιεινής, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να εξαπλωθεί η νόσος. Άρα την ευθύνη την έχει ο καθένας ξεχωριστά».

Πηγή: newsbeast.gr