Για «ζοφερά σχέδια για επαναφορά των μνημονιακών πολιτικών στην αγορά εργασίας» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται δημοσίευμα της Αυγής, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εργασίας έχει σχέδιο με το όνομα «Recovery Plan» για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα που θα ρίξει τον κατώτατο μισθό στα 533 ευρώ.

«Επί της ουσίας, δηλαδή», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο όχι απλώς να μειώσει τον κατώτατο μισθό, τον οποίο είχε αυξήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, καταργώντας ταυτόχρονα και τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό: το σχέδιό της είναι να τον επαναφέρει στο επίπεδο του υποκατώτατου που είχε επιβάλει το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργό τότε και πάλι τον κ. Βρούτση, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους εργαζόμενους!».

Προσθέτει ότι «στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που δίνουν το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε όσες απολύσεις θέλουν αλλά και να διατηρήσουν τις αναστολές συμβάσεων!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τα παραπάνω δείχνουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει βάλει στόχο να καταστήσει μόνιμες τις ρυθμίσεις που πέρασε με τη μορφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την περίοδο της καραντίνας». Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για να επιστρέψει η χώρα στις αγαπημένες του μνημονιακές πολιτικές και να τις επιβάλλει ως τη νέα κανονικότητα».

«Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να βγάλουν από τα συρτάρια τους αυτά τα ζοφερά σχέδια», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «η κοινωνία θα βγει όρθια από την κρίση. Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε πολύ σκληρά για να βγει από τα μνημόνια. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα επαναφέρει».

Πηγή: newsbeast.gr