«Βέλη» εναντίον της κυβέρνησης για ενδεχόμενες νέες καμπάνιες ενημέρωσης για τον κορονοϊό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λειτουργήσει με βάση την κείμενη νομοθεσία, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία», ενώ σημειώνει πως «δεν είναι ελέω Θεού μονάρχης».

Όπως τονίζει η Κουμουνδούρου, «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις εκπαιδευτικών, τεστ και λιγότερους μαθητές ανά τάξη», όπως και ότι «δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εν μέσω δραματικής αύξησης κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα το ΕΣΥ να βρίσκεται αντιμέτωπο με κατάρρευση».

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «δεν έδωσε λεφτά για αύξηση των δρομολογίων στις δημόσιες συγκοινωνίες με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού».

Ωστόσο, «ετοιμάζεται να δώσει πάλι λεφτά αδιαφανώς σε ΜΜΕ για να τα εκβιάσει με την κρατική χρηματοδότηση με πρόσχημα την πανδημία και την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πιέζει για να παρουσιάζουν την εικόνα που την βολεύει», με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσθέτει ότι «όσο η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει την κοινωνία και την οικονομία, τόσο θα καταφεύγει σε πρακτικές που προσβάλλουν κάθε έννοιας δημοκρατίας, λογοδοσίας και διαφάνειας».

«Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη: Μη διανοηθεί να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα, με απευθείας αναθέσεις κατά παράβαση του νόμου, εν κρυπτώ χρηματοδότηση μέσων, οικονομικό στραγγαλισμό του Τύπου, παντελή απουσία κριτηρίων για εργαζόμενους και αποκλεισμό όσων ασκούν κριτική», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Καταληκτικά αναφέρει: «Οποιαδήποτε καμπάνια ενημέρωσης οφείλει να γίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ότι λειτουργεί σε Δημοκρατία και δεν είναι ελέω Θεού μονάρχης».

Πηγή: newsbeast.gr