Ο στόχος να μην υπάρχει η φωνή του συγκεκριμένου κόμματος επετεύχθη επεσήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου διεκδικώντας αναστολή της ποινής των 13 ετών και 6 μηνών που του επιβλήθηκε.

Ο συνήγορος επεσήμανε πως πρόκειται για τον αρχηγό ενός πολιτικού κόμματος αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν μπορείτε να βγάλετε από πάνω του την ιδιότητα του ενεργού πολιτικού».

Μάλιστα, χαρακτήρισε αδίστακτους εκείνους που «ζητούν την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου» συμπληρώνοντας ότι «όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωνε το χέρι το δεξί. Όχι γιατί έκανε κάτι άλλο».

«Ο Μιχαλολιάκος κινδυνεύει να πάει φυλακή αλλά σκεφτείτε μετά από 4 χρόνια ποια θα είναι η συνέπεια αν αθωωθεί. Συντάσσομαι σε αυτό με την κυρία εισαγγελέα. Τον καταδίκασαν κάποιες εφημερίδες που είχαν το πάνω χέρι αλλά αυτές αλλάζουν. Τί θα γίνει αν αυτός ο άνθρωπος αθωωθεί;» ανέφερε.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης , η βλάβη «είναι και στο πετσί του στην οικογένεια του» και κατέληξε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για αναστολή της ποινής του. Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα στις 11 πμ με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων αναστολής.

Δεν ζητά αναστολή ποινής ο Γιάννης Λαγός – «Δεν σας φοβάμαι, δεν προσκυνώ»

Για προκατάληψη καταγγέλλει το δικαστήριο ο Γιάννης Λαγός ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθυντής σε 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες, και μέσω των συνηγόρων του έκανε γνωστό ότι δεν διεκδικεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

H υπεράσπιση του ευρωβουλευτή διάβασε στο δικαστήριο μια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι: «το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου με καταδίκασε βάση εντολών, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα 5,5 χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές ενώ όφειλε να είναι τυφλή αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Την ίδια ώρα, σε μήνυμά του στο twitter, ο Γιάννης Λαγός σημειώνει: «Ζήτησα απο τους συνηγόρους μου να μην αιτηθούν καν αίτημα αναστολής της ποινής μου από ενα δικαστήριο που δεν αποδέχομαι.Δεν σας φοβάμαι.Δεν προσκυνώ #GDtrial #Χρυσοχοιδη_παραιτησου #ΝΔ_ξεφτιλες #Συριζα_ξεφτιλες #κυβερνηση_τσιρκο».

Με τη μητέρα του στο δικαστήριο ο Γιώργος Γερμενής – «Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου»

Στο δικαστήριο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής βρέθηκε σήμερα και πρώην βουλευτής Γιώργος Γερμενής ο οποία έχει καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πρώην βουλευτής ζήτησε από το δικαστήριο να δοθεί αναστολή εκτέλεσης στην ποινή των 13 ετών και 6 μηνών που του έχει επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. «Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά, η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκιση μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριο σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο» ανέφερε και έκανε λόγο για στιγματισμό του.

«Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικό συνεργάτης του Γιάννη Λαγού του ευρωβουλευτή με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία» τόνισε. «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του γιατί φοβήθηκαν ότι θα τους το σπάσουν. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου» είπε συμπληρώνοντας ότι πλέον δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

Το αίτημα του Γιώργου Γερμενή στήριξε και η μητέρα του η οποία επικαλέστηκε οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα. Η μάρτυρας είπε πως ο γιος της δεν μπορεί να βρει δουλειά γιατί είναι υπόδικος. «Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη» ανέφερε και αφού ευχαρίστησε το δικαστήριο ζήτησε την επιείκεια του.

Μέσω του συνηγόρου του ο Γιώργος Γερμενής ζήτησε σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα αναστολής να παραμείνει ελεύθερος με «βραχιολάκι».

Αμετανόητος ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Η συνείδηση μου είναι καθαρή»

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εμφανίστηκε ζητώντας να μην μπει στη φυλακή καθώς είναι σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά από ένα απίστευτο παραλήρημα μπροστά στο δικαστήριο λέγοντας ότι η ποινή των 13 ετών τον εξοντώνει.

Αργότερα, έξω από το Εφετείο προχώρησε σε νέες απίστευτες δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η συνείδησή του είναι καθαρή. Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 4 χρόνια, η Χρυσή Αυγή, μέσω του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Είμαι στο δικαστήριο για να διατρανώσω για μία ακόμη φορά την αθωότητα μου. Δεν υπάρχει κανένα αδίκημα να με βαραίνει, η συνείδηση μου είναι καθαρή. Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, το είπε με οχτάωρη αγόρευση και η εισαγγελέας της έδρας. Και έχει αποδειχθεί.

Από εκεί και πέρα, αυτή η κατάφορη αδικία, αυτή η απόφαση που είχε προαναγγελθεί από πολιτικούς, από κυβερνητικούς, από 20.000 εξαγριωμένους βίαιους διαδηλωτές της Αριστεράς εδώ έξω από τα δικαστήρια όπου βιώσαμε συνθήκες γαλλικής επανάστασης κυριολεκτικά, που δεν συνάδουν με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό της Ελλάδος» ανέφερε.

Ο κ. Κασιδιάρης τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει μοναδικό στόχο την ηθική και πολιτική εξόντωση του και πως δεν θα κάνει πίσω.

«Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει»

Το δικαίωμα στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής του διεκδίκησε απευθυνόμενος ο ίδιος στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε εξοντωτική την απόφαση σε «ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο επίπεδο» καταγγέλλοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του.

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζα πως είμαι αθώος.

Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος είμαι αθώος και ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν πάρω αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να ξεκινήσει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή» ανέφερε.

Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν πάει φυλακή τονίζοντας «ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμός …

Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Πηγή: newsbeast.gr