Σε κλίμα συγκίνησης στην αμερικανική πρεσβεία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνοδευόμενος από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη συνάντησε και συνομίλησε με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων από τον καταστροφικό σεισμό.

Παράλληλα έγιναν και τα εγκαίνια της νέας βόρειας πτέρυγας της Αμερικανικής πρεσβείας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

«Όπως και είπα νωρίτερα σήμερα άφησα την φωνή μου στην Ουάσινγκτον αλλά ξεκάθαρα θα αφήσω την καρδιά μου στην Αθήνα», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ανακαίνιση της πτέρυγας και ειδικά τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη. «Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Ελλάδα από τον Τζορτζ. Είναι δίπλα μας σε ό,τι κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στην πρεσβεία των ΗΠΑ άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που είχαν μεταβεί στην Τουρκία

Απευθυνόμενος στους άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ είπε: «Πρέπει να είστε οι πιο δημοφιλείς άνθρωποι στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό». Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε έναν προς έναν τους διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.

Και ο πρέσβης Τζορτζ Τσούνης παίρνοντας τον λόγο είπε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκεται στον χώρο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Είπε επίσης ότι είναι τιμή για τον ίδιο να είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Νωρίτερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι είναι μεγάλη αναγνώριση γι’ αυτούς τους ανθρώπους να ζητά να τους συναντήσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι γεγονός ότι η μεγάλη τους προσπάθεια πήγε πολύ συντονισμένα από το πρώτο βράδυ και άλλαξε το κλίμα ανάμεσα στις σχέσεις των δυο λαών.

Πηγή: newsbeast.gr