Εντολή για να εκκενωθούν περισσότερα από 10 χωριά στην περιοχή του Ριαζάν έδωσαν οι Αρχές της Ρωσίας, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε παρακείμενη αποθήκη πυρομαχικών, η οποία προκλήθηκε -σύμφωνα με τους στρατιωτικούς- από πύρινη εστία σε έκταση με χόρτα εντός της περιμέτρου της αποθήκης, η οποία επεκτάθηκε λόγω του ισχυρού ανέμου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμή περισσότεροι από 1.600 κάτοικοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δυτικής Στρατιωτικής Διοίκησης της περιοχής η πυρκαγιά σημειώθηκε στην κατοικημένη περιοχή Ζελτούχινο και προκλήθηκε σε έκταση με χόρτα, με αποτέλεσμα η φωτιά λόγω του ισχυρού ανέμου να μεταδοθεί στην αποθήκη πυρομαχικών του Πυροβολικού. Η μονάδα της Πυροσβεστικής ξεκίνησε αμέσως το έργο της κατάσβεσης, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει το πύρινο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή ακούγονται στην επικράτεια της αποθήκης μεμονωμένες εκρήξεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση

Ένας μάρτυρας που εμφανίζεται σένα από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, δηλώνει ότι θραύσματα και στάχτη έπεφταν από τον ουρανό. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι δεν μπορεί αν επιβεβαιώσει τις δηλώσεις στα βίντεο.

Βάσει του πρακτορείου TASS, πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή, ενώ από τα θραύσματα που εκτοξεύονται προκλήθηκε πυρκαγιά σε χορτολειβασική έκταση στο χωριό Κουζμίνκί-1 που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την αποθήκη πυρομαχικών. Όπως μεταδίδει το Ria Novosti επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης οι εκρήξεις ακούγονται κάθε 5-10 δευτερόλεπτα.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος στην περιοχή έκλεισε και περισσότερα από 10 χωριά εκκενώθηκαν σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την αποθήκη πυρομαχικών, που βρίσκεται σε απόσταση 260 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Από τη Μόσχα με προορισμό την περιοχή του Ριαζάν αναχώρησε ο υπουργός Εκτάκτων αναγκών, Γιεβγκένι Ζίνιστσεφ, σύμφωνα με το TASS..

Πυρκαγιές και εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού σημειώνονται τα τελευταία χρόνια προκαλώντας πολλές επικρίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν σ αυτές.

Πηγή: newsbeast.gr