Η Πολωνία συνέλαβε Ρώσο παίκτη του χόκεϊ με την κατηγορία της κατασκοπείας, ανακοίνωσαν οι πολωνικές εισαγγελικές υπηρεσίες, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για το 14ο άτομο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο εξάρθρωσης δικτύου κατασκοπείας στην χώρα. Η Βαρσοβία κατηγορεί την Μόσχα ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της Πολωνίας.

Η Πολωνία έχει γίνει βασικός κόμβος για την μεταφορά των δυτικών στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία και για τον λόγο αυτόν έχει γίνει κατ΄εξοχήν στόχος των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας.

«Οι Ρώσοι κατάσκοποι πέφτουν ένας ένας !», δήλωσε στο Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγκνιεφ Ζιόμπρο. «Ενας κατάσκοπος που δρούσε υπό το κάλυμμα του αθλητή συνελήφθη. Ο Ρώσος ήταν παίκτης ομάδας της πρώτης εθνικής κατηγορίας».

Ο παίκτης του χόκεϊ συνελήφθη στην περιοχή της Σιλεσίας, διευκρινίζουν οι εισαγγελικές αρχές. Τόσο ο παίκτης όσο και η ομάδα του δεν κατονομάσθηκαν. Ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές διευκρίνισαν ότι είχε φθάσει στην Πολωνία τον Οκτώβριο 2021.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, στις δραστηριότητές του περιλαμβανόταν η αναγνώριση σημαντικών υποδομών, για την οποία πληρωνόταν. Θα προφυλακισθεί και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Η ρωσική πρεσβεία στην Βαρσοβία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.

Τον Μάρτιο, η Πολωνία ανακοίνωσε την εξάρθρωση ρωσικού δικτύου κατασκοπείας και τις συλλήψεις εννέα ανθρώπων που προετοίμαζαν ενέργειες σαμποτάζ και παρακολούθησης σιδηροδρομικών διαδρομών προς την Ουκρανία.

Τον Απρίλιο ανακοίνωσε την επιβολή προσωρινής ζώνης αποκλεισμού σε ακτίνα 200 μέτρων γύρω από τον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) του Σφινόουστσε (Swinoujscie) στην βορειοδυτική Πολωνία.

Πηγή: newsbeast.gr