Ολοένα και περισσότερες καθηλωτικές μαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μέσα από εκτεταμένα ρεπορτάζ, η Αγγελική Νικολούλη προσπάθησε στο «Φως στο Τούνελ» της Παρασκευής (3/3) να… φωτίσει περισσότερο την μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που βύθισε στο πένθος σύσσωμη την ελληνική κοινωνία.

Από την έναρξη και κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής, μάλιστα, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Μεγάλου Καναλιού κλήθηκε αρκετές φορές να διαχειριστεί τη συναισθηματικής της φόρτιση. Όχι όλες, ωστόσο, με επιτυχία μιας και το συναίσθημα εύλογα έβγαινε στην επιφάνεια.

Ξέσπασε με το… καλησπέρα την οργή της για τους ιθύνοντες της εθνικής τραγωδίας αναφέροντας μεταξύ άλλων «Εκεί στην κοιλάδα του θανάτου, φίλοι μου, στα Τέμπη, τρεις μέρες τώρα ανταμώνουν η κρατική αναλγησία, η αδιαφορία, ο ωχαδελφισμός, το φτηνό ρουσφέτι και οι ιθύνοντες που ενώ έχουν φταίξει δεν έχουν συλληφθεί. Τους καλούν οι νεκροί εκεί και τους καλούν για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Εξοργίστηκε με το ρεπορτάζ για τον 59χρονο σταθμάρχη που προσπάθησε να αποφύγει την ευθύνη, ωστόσο μετά από ελέγχους που έγιναν αποφάσισε να παραδεχτεί το λάθος του «Έκανε την πάπια. Πήγε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια αλλά άκουσε το μπαμ και “ξύπνησε”»), αλλά και για το πώς βρέθηκε όντας άπειρος σε αυτή τη θέση «αναρωτιέται κανείς, έτσι, τι δόντι είχε βρε παιδί μου; Χρυσό; Μπάρμπα στην Κορώνη;».

Και «λύγισε» αμέσως μετά την προβολή του αποσπάσματος με όσα εξομολογήθηκαν συγγενείς των θυμάτων.

Τότε ήταν που με φωνή τρεμάμενη η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής. «Τραγικό! Το ζεις, το βλέπεις, το ακούς, το νιώθεις. Βλέπεις τον πόνο των γονιών. Να περιμένουν να τα πάρουν μέσα σε κουτιά; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Να φεύγει το παιδί σου όρθιο, να σου στέλνει ένα μήνυμα ότι «φτάνω, σε λίγο θα σε πάρω» και μετά να σου λένε ότι δεν υπάρχει και «θα σου το φέρουμε σε ένα κουτί». Είναι άγρια πράγματα αυτά. Πρέπει να χάσει κανείς παιδί για να τον νιώσει αυτόν τον πόνο;» και πρόσθεσε:

«Τι έλεγε η μάνα στην ανάρτηση της; Με συγχωρείτε κύριοι πολιτικοί, αλλά αυτό θέλω να το επαναλάβω. Το είπε την πρώτη ημέρα της τραγωδίας που δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτή την είδηση. “Σκάστε σήμερα όλοι οι πολιτικοί. Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες”. Πάμε σε ένα διάλειμμα».