Η Μάρα Ζαχαρέα συγκινήθηκε μιλώντας με τον Ανδρέα Αλικανιώτη, τον νεαρό άνδρα που με ηρωική προσπάθεια έσωσε δέκα συνεπιβάτες του στο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Η δημοσιογράφος φιλοξένησε τον 20χρονο Ανδρέα Αλικανιώτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, προκειμένου να περιγράψει τα όσα βίωσε στο μοιραίο Intercity. «Καλησπέρα, Ανδρέα μου. Αγόρι μου, δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν ξέρω τι να σε ρωτήσω. Έχω και γω έναν γιο περίπου στη δική σου ηλικία. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη που μιλάμε μαζί. Πες εσύ ό,τι θέλεις, ό,τι σου βγαίνει από την ψυχή σου. Σε ποιο βαγόνι ήσουν και τι πρόλαβες να συνειδητοποιήσεις», του είπε αρχικά.

«Εκείνη την ώρα μιλούσα με φίλους μου, μια και οι γονείς μου βρίσκονταν στην Αθήνα, ώστε κάποιος να έρθει για να με παραλάβει από τον σταθμό και να με πάει στο σπίτι. Τότε, λοιπόν, ήταν η στιγμή που έγινε αυτό το τράνταγμα και το μπαμ! Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου βρέθηκα να είμαι σε ένα αιωρούμενο βαγόνι, το οποίο το μόνο που το κάλυπτε ήταν η φλόγα τριγύρω και σπινθήρες. Μια εικόνα η οποία με έχει στιγματίσει και δεν μπορώ να την σκέφτομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Αλικανιώτης.

«Ανδρέα μου, θέλω να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συνομιλία που είχαμε. Συγχαρητήρια σε εσένα, συγχαρητήρια και στους γονείς σου για τις αρχές και τις αξίες που σου έχουν δώσει και τον τρόπο που σε έχουν μεγαλώσει. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ» υπογράμμισε η Μάρα Ζαχαρέα, εμφανώς συγκινημένη στο κλείσιμο της συγκεκριμένης σύνδεσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το βράδυ της Πέμπτης (2/3).