Οι νεκροί από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στους εννέα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν στα 670.

Την ανακοίνωση έκανε απόψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Χθες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν στα 359. Ο Κοτζά είπε ότι έγιναν 3.656 διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα 311 βγήκαν θετικά.

Βραζιλία: Το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει έως τα τέλη Απριλίου

Το σύστημα Υγείας της Βραζιλίας θα εισέλθει σε κατάσταση κατάρρευσης έως τα τέλη Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, με τα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό να σταθεροποιούνται τον Ιούλιο και καλώς εχόντων των πραγμάτων να καταγράφουν σημαντική μείωση τον Σεπτέμβριο.

Ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα είπε ότι το Σάο Πάολο βρίσκεται στην αρχή της επιδημίας και τα κρούσματα θα εκτοξευτούν εκεί την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας Ζαϊχ Μπολσονάρου είπε σήμερα ότι η οικονομία της Βραζιλίας δεν μπορεί να σταματήσει, κατά τη διάρκεια της επιδημίας ειδάλλως η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την καταστροφή.

Μιλώντας σε επιχειρηματίες, μέσω βιντεοδιάσκεψης, ο Μπολσονάρου σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά του κορονοϊού, όμως χωρίς «υστερία», ενώ επισήμανε ότι το κλείσιμο αεροδρομίων και δρόμων δεν συστήνεται και θα προκαλέσει πανικό.

Νωρίτερα σήμερα, η γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε προεδρικό διάταγμα βάσει του οποίου κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα λόγω της επιδημίας της νόσου Covid-19, ένα μέτρο που θα επιτρέψει την αποδέσμευση κεφαλαίων από τον προϋπολογισμό για να χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά του κορονοϊού, που έχει ήδη σκοτώσει 7 ανθρώπους και έχει προσβάλει 621 στη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr