Τους 156 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ένας άνδρας 62 ετών κατέληξε στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο 62χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 7 Απριλίου, έχοντας υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 16 νέα κρούσματα με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τις 2.760.

Την ίδια ώρα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 28.

Συναγερμός στο Ελπίς: Σε καραντίνα 25 υγειονομικοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων covid-19 σε επαγγελματίες υγείας που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Ελπίς».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υάρχει διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού, από θετικό στον ιό ασθενή. Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ακόμη ασθενής στην καρδιολογική κλινική, προσβλήθηκαν από τη νόσο COVID-19.

Συνολικά και σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικοί στον κορονοϊό:

5 ασθενείς

3 γιατροί

1 νοσηλεύτρια

2 εργαζόμενοι της καρδιολογικής μονάδας

1 ασθενής του καρδιολογικού

Συνολικά σε καραντίνα 25 υγειονομικοί

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική.

«Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η πρωινή εφημερία του Νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει και η απολύμανση κλινικών.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου