Μια νέα έρευνα που έγινε στο ναυάγιο του Τιτανικού έφερε στο φως τους χαμένους θησαυρούς του που κουβαλούσαν οι επιβάτες του πλοίου, ενώ ανακαλύφθηκε ένα χρυσό κολιέ από δόντι μεγαλόδοντα, το οποίο είναι το λιγότερο 111 ετών.

Σύμφωνα με το lbc.co.uk, τα πλάνα τραβήχτηκαν από την εταιρεία Magellan Ltd με έδρα το Γκέρνσεϊ το περασμένο καλοκαίρι και δείχνουν τα αντικείμενα που ανήκαν στους 2.224 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 1.517 υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν.

Ανάμεσα σε κέρματα, ρολόγια και άλλα κοσμήματα, ξεχώρισε το χρυσό κολιέ με το δόντι του μεγαλόδοντα, καθώς είναι ο μεγαλύτερος καρχαρίας που υπήρξε ποτέ πριν από εκατομμύρια χρόνια και υπολογίζεται ότι έφτανε μέχρι τα 25 μέτρα.

«Βρήκαμε ένα δόντι μεγαλόδοντος που έγινε κολιέ – είναι απίστευτο, απολύτως απίστευτο», είπε ο Richard Parkinson, διευθυντής της Magellan. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί εξέφρασαν αντιρρήσεις και ανέφεραν ότι το κολιέ μπορεί να προέρχεται από το δόντι ενός κοινού καρχαρία.

Πλέον, η εταιρεία πίσω από την ψηφιακή σάρωση σχεδιάζει τώρα να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες του περιδέραιου και άλλων αντικειμένων και να έρθει σε επαφή με τους απογόνους των 2.200 επιβατών του Τιτανικού όταν βυθίστηκε.

Η AI θα μελετήσει πλάνα των επιβατών, εστιάζοντας στα πρόσωπά τους και στα ρούχα που φορούσαν όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο, λίγες μέρες πριν ο Τιτανικός χτυπήσει το παγόβουνο το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912.

Πηγή: newsbeast.gr