Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία για την πολυσυζητημένη σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύο ,η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Η ελληνική Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» της το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης φέρεται να «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες δύο πρώην υπουργών. Συγκεκριμένα, η επίμαχη δικογραφία αφορά τους πρώην υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή .

Η διαβίβαση του φακέλου, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων ήταν μονόδρομος. Ο κύκλος των ερευνών από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είχε ανοίξει μήνες πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς , με στόχο να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το έργο- σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη χώρα μας συνεχίζει την έρευνα της για τα μη πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν μπει στο «κάδρο»