Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι φάκελοι των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διενεργείται προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Αντωναράκο, ο οποίος θα εξετάσει το σύνολο των στοιχείων που προκύπτουν από τους ιατρικούς φακέλους αλλά και κάτω από ποιες συνθήκες εκτέθηκαν ασθενείς και προσωπικό στον κορονοϊό. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο αρμόδιος εισαγγελέας να προχωρήσει σε αυτοψία πριν καταλήξει ο ίδιος στο συμπέρασμα για την απόδοση ή μη ποινικών ευθυνών.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως στην κλινική στο Περιστέρι βρίσκεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να παραδώσει το σχετικό πόρισμα με τα συμπεράσματά του στον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν οι υπεύθυνοι παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  • με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Πηγή: newsbeast.gr