Με αφορμή την επιστροφή στην «ευρωπαϊκή» κανονικότητα από τον Ιούνιο, ελέω και του ανοίγματος των συνόρων, πολλά ήταν τα σχετικά δημοσιεύματα που ασχολήθηκαν με το ζήτημα. Ένα από αυτά, του Spiegel Online, εστιάζει συγκεκριμένα στην επένδυση του Ελληνικού, για την οποία σημειώνει πως μπαίνουν μπουλντόζες στην αρχή του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel Online και όπως μεταφέρει η Deutsche Welle, τα έργα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. «Ήδη από την επόμενη εβδομάδα οι ανάδοχοι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Και προστίθεται: «Στις αρχές Ιουνίου αναμένονται οι μπουλντόζες, οι εκσκαφείς, τα κομπρεσέρ. Πρώτη τους μέριμνα θα είναι να κατεδαφίσουν τα ερειπωμένα κτίρια, ώστε να ανοίξουν τον δρόμο για την αναδιαμόρφωση του χώρου. Για σχεδόν δύο δεκαετίες ένα από τα πιο ελκυστικά ακίνητα της Ευρώπης παρέμενε ανεκμετάλλευτο. Το Ελληνικό έγινε σύμβολο για πολλές δυσλειτουργίες, που είχαν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας: ισχυρή γραφειοκρατία, πολιτική αντιπαράθεση και μία ευρύτατα διαδεδομένη δυσπιστία απέναντι στις επενδύσεις».

«Αν όλα πάνε καλά, το project θα αρχίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες, περίπου στις αρχές Ιουνίου», δηλώνει στο Spiegel ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, «ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του εγχειρήματος».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «η υπέρβαση της εκκρεμότητας του Ελληνικού ήταν μία από τις πιο σημαντικές υποσχέσεις, με τις οποίες η συντηρητική Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές του 2019».

Πηγή: newsbeast.gr