Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» έφτασε στη Σούδα στην Κρήτη στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης και πρόκειται να μείνει για πέντε μέρες, με τους 6.000 ναυτικούς που φιλοξενεί να περιφέρονται ελεύθεροι στο νησί.

Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του πλοίου σε λιμάνι μετά την αναχώρησή του από το Νόρφολκ στις 10 Αυγούστου 2022 για προγραμματισμένη αποστολή.

Επίσης, ο υποναύαρχος του αεροπλανοφόρου Ντένις Βέλεζ δήλωσε πως «η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Εκτιμούμε τη σχέση που έχουμε με τους Έλληνες συμμάχους μας και οι βάσεις και οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις στον κόλπο της Σούδας συνεχίζουν να λειτουργούν ως “κόσμημα του στέμματος” στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα που επιτρέπουν τις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τη διαλειτουργικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είμαστε ισχυρότεροι όταν συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας, αλλά και όταν χτίζουμε πάνω στις ήδη δυνατές σχέσεις που έχουμε μαζί τους».

Ακολουθούν φωτογραφίες από το αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» που έφτασε στην Σούδα: