Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε στο 8ο Podcast της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έλαβε αμέσως μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που προχώρησαν σε σχετικές ενέργειες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που έλαβε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και από τις αρχές του 2022 προχωρήσαμε στη στήριξη και των επιχειρήσεων απέναντι σε μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση. Μια ενεργειακή κρίση η οποία ήταν τριπλή γιατί είχαμε ιστορικά υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο και στην ηλεκτρική ενέργεια».

«Και βεβαίως μια ενεργειακή κρίση, η οποία τροφοδοτήθηκε από έναν ενεργειακό πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον της Ευρώπης, στραγγαλίζοντας επί της ουσίας την Ευρώπη, η οποία εξαρτιόταν από το ρωσικό φυσικό αέριο. Αρα, δεν έχει προεκλογικά χαρακτηριστικά η στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι σε αυτήν την τεράστια ενεργειακή κρίση, που ακόμα μαίνεται, αλλά έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και έχουμε με κάθε τρόπο ξεκαθαρίσει ότι για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση μας θα στηρίζει και τα νοικοκυριά, αλλά και τους επαγγελματίες», πρόσθεσε στη συνέχεια μεταξύ άλλων.

Πηγή: newsbeast.gr