Στις εκλογές της 21ης Μαΐου εστίασε το πρωί της Δευτέρας (15/5) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος τονίζοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση» ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άρη Παυλόπουλο ερωτήθηκε για το κλείσιμο κάθε παράθυρου συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και απάντησε: «Τα πράγματα έχουν έρθει σε αυτό το σημείο κυρίως λόγω της στάσης του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό, στρίβει τον χώρο αυτό προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ανδρουλάκης. Πήρε τόσο κάθετη θέση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, μπαίνει μια πολύ καθαρή κόκκινη γραμμή».

Σημείωσε ότι εξαρχής η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπέρ της αυτοδυναμίας λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν δύσκολες κρίσεις, τις οποίες με μεγάλη επάρκεια αντιμετώπισε η αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Η χώρα δεν αντέχει μια εύθραυστη κυβέρνηση, που θα είναι έρμαιο κάποιων λίγων βουλευτών» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι μόνο το θέμα να βγαίνουν τα κουκιά. Η χώρα δεν αντέχει μια εύθραυστη κυβέρνηση, που θα είναι έρμαιο κάποιων λίγων βουλευτών. Θέλουμε αυτοδυναμία, δεν είναι ζητημα έπαρσης ή προσωπικής φιλοδοξίας του κ. Μητσοτάκη, είναι η ανάγκη της χώρας για σταθερή κυβέρνηση» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπός.

Ο Άκης Σκέρτσος συνέχισε την επίθεση κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη λέγοντας «έχουμε μια κάλπη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να βγάλει μια κυβέρνηση ηττημένων. Είναι αναξιόπιστος ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς και ο κ. Ανδρουλάκης. Μπορεί να συνεργαστεί ακόμη και με τον διάβολο ο κ. Τσίπρας. Αν τους δοθεί ευκαιρία, θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση ηττημένων, αυτό θα πρέπει να το σταθμίσουν οι πολίτες».

«Με κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ θα πατήσουμε φρένο αντί για γκάζι»

Επανέλαβε δε ότι ο πρωθυπουργός έχει απευθύνει προκλήσεις προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για συναντήσεις στις οποίες θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις για συγκλίσεις.

«Όμως, με κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ θα πατήσουμε φρένο αντί για γκάζι» δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθείς για τις υποκλοπές, είπε ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα, η συζήτηση έγινε εκτενώς και αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και κανένα κόμμα δεν μπορεί να κάνει τον δικαστή. Πρέπει να αφήσουμε δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Σε ερώτηση εάν η ΕΥΠ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ευθύνη του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Ναι, θα είναι υπό την σκέπη του πρωθυπουργού η ΕΥΠ, δεν θα αλλάξει αυτό, αλλά με τα νέα φίλτρα που βάλαμε. Κάναμε πολλά βήματα που θα έπρεπε να είχαν εκτιμηθεί».

Αναφορικά με τον σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη σχολίασε ότι είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει διαβήματα σε όλα τα επίπεδα. «Αν η Αλβανία θέλει να έχει κάποιο μέλλον στην Ευρώπη, δεν μπορεί να μετέρχεται τέτοιες πρακτικές. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης και μέσω της ΕΕ».

Πηγή: newsbeast.gr