Ένα ακόμη μέλος της κυβέρνησης στρέφεται κατά του Κινήματος Αλλαγής για τη στάση των ίσων αποστάσεων που κρατάει αναφορικά με το πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook πως «αν η νεόκοπη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα στο «εύκολο» ζήτημα της Κοινοβουλευτικής εξαχρείωσης -και απαξίωσης των ίδιων των στελεχών του- όπως επιχειρείται δια του Π. Πολάκη, τι θα κάνει όταν κληθεί να πάρει θέση σε πιο δύσκολα και σύνθετα προβλήματα που θα απαιτούν καθαρές και θαρραλέες θέσεις αντί ίσων αποστάσεων;».

Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος γράφει χαρακτηριστικά: «Δυο μέρες τώρα αντί να ασχολούμαστε με τις νέες ιδιωτικές επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και το πρόσθετο εθνικό εισόδημα που θα φέρει ο νέος Αναπτυξιακός νόμος που συζητείται στη Βουλή, χάνουμε χρόνο επειδή δεν υπάρχει μια ομόθυμη καταδίκη απέναντι σε πρόσωπα, γεγονότα και συμπεριφορές που μας καθήλωσαν επί μια δεκαετία.

Αν η νεόκοπη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα στο «εύκολο» ζήτημα της Κοινοβουλευτικής εξαχρείωσης -και απαξίωσης των ίδιων των στελεχών του- όπως επιχειρείται δια του Π. Πολάκη, τι θα κάνει όταν κληθεί να πάρει θέση σε πιο δύσκολα και σύνθετα προβλήματα που θα απαιτούν καθαρές και θαρραλέες θέσεις αντί ίσων αποστάσεων;

Προσωπικά ως πολίτης μιας χώρας που δοκιμάστηκε σκληρά από τον λαϊκισμό και την οικονομική καθήλωση, είμαι περήφανος για τη συγκυβέρνηση σωτηρίας του 2012-2014 και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Ισχύει το ίδιο και για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ;

Για να προχωρήσουμε χωρίς βαρίδια μπροστά και να αναμετρηθούμε με το μέλλον χωρίς να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχουμε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας με το χθες. Η δημιουργική ασάφεια του «ναι σε όλους και σε όλα» είναι σύμπτωμα μιας πολιτικής κουλτούρας που χρεοκόπησε το 2010».

Δυο μέρες τώρα αντί να ασχολούμαστε με τις νέες ιδιωτικές επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και το πρόσθετο εθνικό…

Posted by Akis Skertsos on Tuesday, February 1, 2022

Πηγή: newsbeast.gr