Έντονα σημάδια άφησαν οι δύο ισχυροί σεισμοί που ταρακούνησαν το Ζάγκρεμπ το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχος νοσοκομείου ανέφερε ότι τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ανήλικοι, με την κατάσταση ενός εξ αυτών να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική για την κατάσβεση πυρκαγιών και διαφόρων προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, δήλωσε ότι ο σεισμός αυτός ήταν ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στο Ζάγκρεμπ εδώ και 140 χρόνια και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους για την αποφυγή πιθανών μετασεισμών.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο σοβαρές κρίσεις, τον σεισμό και την επιδημία»

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ντάβορ Μποβίνοβιτς, ζήτησε από τους ανθρώπους που έχουν κατέβει στους δρόμους να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους για να αποφύγουν να προσβληθούν από τον κορονοϊό.

«Κρατήστε απόσταση. Μην σχηματίζετε ομάδες. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο σοβαρές κρίσεις, τον σεισμό και την επιδημία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Μέχρι στιγμής η χώρα έχει καταγράψει 206 κρούσματα και έναν θάνατο.

«Είναι το μόνο που μας έλλειπε μετά τον κορονοϊό, αυτό σκέφτηκα. Σήμερα το πρωί κουνηθήκαμε πολύ», δήλωσε στο AFP ο 50χρονος Νεβέν Χόρβατ, ένας κάτοικος του Ζάγκρεμπ, ο οποίος στεκόταν όρθιος σε ένα πάρκο απέναντι από το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι του.

Η κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και σημείωσε ότι θα πραγματοποιήσει και δεύτερη σήμερα το απόγευμα.

Πηγή: newsbeast.gr