Στο αυτόφωρο κατέληξε ο προσωρινά υπεύθυνος καφετέριας στην Αμφίκλεια, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα 4/5 νωρίς το βράδυ να τη λειτουργεί παρά το ισχύον απαγορευτικό.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί εντόπισαν γύρω στις 8 το βράδυ το συγκεκριμένο κατάστημα να εξυπηρετεί κάποιους θαμώνες και εκτός του διοικητικού προστίμου προχώρησαν και στη σύλληψη του υπεύθυνου. Αναζητείται μάλιστα στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, πρώτη μέρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τις άσκοπες μετακινήσεις, σε όλη την Επικράτεια έγιναν μόνο δύο παραβάσεις για παράνομο άνοιγμα καταστήματος και οι δύο στη Στερεά. Η μία όπως σημειώσαμε ήταν στην Αμφίκλεια και η άλλη στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων για παράνομη λειτουργία καφενείου.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 569 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 547 άτομα.

Επίσης για τη Στερεά τη Δευτέρα έπεσε ένα πρόστιμο για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ και συγκεκριμένα στο νομό Βοιωτίας.

Συνολικά, βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Τέλος από τη Δευτέρα ισχύει και το μέτρο της μη τήρησης της ελάχιστης απόστασης και μη χρήσης μάσκας. Βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr