Οι Σέρρες θρηνούν τον χαμό του 11χρονου Βασίλη ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου που πήγαινε. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δυο ακόμα παιδιά. Ανάμεσα τους ένα παιδί μόλις έξι ετών.

Η μητέρα του 6χρονου τραυματία και ο πατέρας του 11χρονου μαθητή έχουν κάτι κοινό αφού κάνουν το ίδιο επάγγελμα, αυτό του καρδιολόγου.

Η καρδιολόγος μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε στις Σέρρες μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega και σημείωσε πως ο γιος της ακόμα δεν ξέρει για το θάνατο του 11χρονου και πως μιλάνε με παιδοψυχολόγους για να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα του το πουν.

«Φύγαμε εσπευσμένα με το ασθενοφόρο, ο μπαμπάς του πήγε και τον παρέλαβε από εκεί, πρέπει να τον είχε βγάλει σε αυτήν την πίσω αυλή την οποία εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το μέρος εκεί πίσω. Συνέχεια τα παιδιά έπαιζαν μπροστά, τον πήγε εκεί πίσω γιατί ήταν ο πιο μικρός και ήθελε να παίξει και αυτός και μετά από λίγο συνέβη το περιστατικό» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Σε γενικές γραμμές ο γιος μου είναι καλά, αλλά με ρωτάει για το άλλο παιδάκι και τώρα είμαστε σε επαφή με παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους για να δούμε πώς θα του το πούμε. Πώς θα επανέλθει στο σχολείο».

Ο πόνος είναι αβάσταχτος για τις οικογένειες των παιδιών που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε μέσα σε λίγα λεπτά στα καλά του καθουμένου κατά τη διάρκεια εργασιών στον λέβητα του σχολείου.

«Με ρωτούσε χτες 05.00 η ώρα το πρωί αν το κεφαλάκι του παιδιού του άλλου ήτανε μαύρο ή ροζ»

«Με ρωτάει συνέχεια γιατί έγινε αυτό. Να του εξηγήσω. Γενικά δεν το πολυπροσπαθώ, προσπαθώ να μην το πολυσκαλίσω γιατί δεν ξέρω και πώς πρέπει να το χειριστώ ακριβώς. Με ρωτούσε χτες 05.00 η ώρα το πρωί αν το κεφαλάκι του παιδιού του άλλου ήτανε μαύρο ή ροζ. Τώρα αυτό έχει κάποιο συμβολισμό γιατί μάλλον κάτι είδε γιατί το παιδάκι αυτό είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα στο κεφάλι. Απλά δε θέλω να πω εγώ κάτι επειδή ακόμα δεν το έχει δει ειδικός, έχω μιλήσει μόνο εγώ. Θέλω τώρα μέσα σε αυτές τις ημέρες να μιλήσει με κάποιον ειδικό» ανέφερε η μητέρα.

«Στο κεφάλι πάλι είχε ένα κάταγμα για το οποίο χειρουργηθήκαμε από νευροχειρουργό. Το μάτι του είναι κλειστό, είναι μελανιασμένο. Θα μπορούσε να έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη μεγάλη, να πάθει αιμορραγία. Θα μπορούσε να έχει ακρωτηριαστεί, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί τα πάντα» πρόσθεσε η μητέρα.

«Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του παιδιού μας», λένε οι γονείς του 11χρονου Βασίλη

Ευθύνες στο σχολείο και στο Δήμο επιρρίπτουν οι γονείς του άτυχου 11χρονου Βασίλη-Μάξιμου που τραυματίστηκε θανάσιμα στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Οι γονείς με μια γραπτή ανακοίνωσή τους μέσω των δικηγόρων τους όπως αναφέρει το epiloges.tv κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια εξαιτίας της οποίας έφυγε από τη ζωή το παιδί τους.

Η ανακοίνωση

«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθιά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

Σέρρες, 08/12/2022. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ».

Πηγή: newsbeast.gr