Η Ρωσία έβγαινε πάντα ισχυρότερη και πιο ανθεκτική από τις όποιες δυσκολίες, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς για την σταθερότητα της χώρας του έπειτα από την σύντομη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ είπε ότι η αντίδραση πολλών δυτικών αξιωματούχων απέναντι στην ανταρσία των ανδρών του Γεβγκένι Πριγκόζιν — ο οποίος έχει δηλώσει ότι κατέρρευσε το προσωπείο της ρωσικής ισχύος– δείχνει έμμεσα ότι οι ίδιοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε πόλεμο με την Μόσχα.

«Δεν έχουμε να εξηγήσουμε τίποτα, ούτε να δώσουμε σε κανέναν διαβεβαιώσεις. Ενεργούμε με διαφάνεια, ο πρόεδρος και όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην χώρα μας έχουν μιλήσει για το θέμα αυτό. Αν υπάρχουν αμφιβολίες στη Δύση, είναι δικό σας το πρόβλημα. Η Ρωσία ανέκαθεν αναδυόταν πιο ανθεκτική και ισχυρότερη έπειτα από τις όποιες δυσκολίες», τόνισε ο ίδιος.

Ο ανώτατος ρώσος διπλωμάτης είπε ακόμη ότι η ίδια η Μόσχα αμφιβάλλει για τις ικανότητες πολλών δυτικών πολιτικών.

Ο Λαβρόφ έκανε έκκληση για διεύρυνση της συμμετοχής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε ασιατικές, αφρικανικές και λατινοαμερικανικές χώρες για να να σπάσει, όπως την χαρακτήρισε, η δυτική κυριαρχία στον κόσμο.

«Η πλειονότητα του κόσμου δεν θέλει να ζει σύμφωνα με τους δυτικούς κανόνες», σημείωσε.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε την κατηγορία της Μόσχας ότι η Δύση, ειδικά οι ΗΠΑ, επιχειρεί να εμποδίσει την Ρωσία και την Κίνα να ενεργούν ανεξάρτητα σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Πηγή: newsbeast.gr