Σοβαρή, αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του γιου και της νύφης του 90χρονου που κατέληξε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με αποτέλεσμα να καταγραφεί ως ο δεύτερος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Και τα δύο άτομα που συνδέονταν με τον 90χρονο από τη Δαμασκηνιά Βοΐου νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Θετικός στον ιό βρέθηκε ένας 78χρονος από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον 90χρονο και νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου.

Παράλληλα, το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου. Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου. Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

Άφησε τη Βουλή κι επανήλθε ως πνευμονολόγος

Τις τελευταίες δύο ημέρες σε μια συμβολική κίνηση ο πνευμονολόγος Ζήσης Τζηκαλάγιας άφησε για λίγο τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα στην Βουλή και επανήλθε στο Πνευμονολογικό ιατρείο του νοσοκομείου εξετάζοντας ασθενείς και δίδοντας οδηγίες στους πάσχοντες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «εξετάζεται η δυνατότητα οι νοσηλευτές και γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα και δεν έχουν νοσήσει, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας να επανέλθουν στα καθήκοντα τους στο νοσοκομείο». Επεσήμανε ακόμη ότι «τα 13 κρούσματα κορονοϊού που έχει η Καστοριά σε σχέση με τον πληθυσμό της είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να υπάρξει μια ξεχωριστή αντιμετώπιση στην περιοχή από την πολιτεία».