Οι νέες καταγγελίες για ασθενείς που κατέληξαν αλλά και άλλων που επιβαρύνθηκε η υγεία τους από τις «θεραπείες» του μαϊμού – γιατρού στάθηκαν η αφορμή για να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο 47χρονος ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει στη φυλακή.

Μετά από έρευνα έξι μηνών στη δικογραφία εκτός από τις πρώτες τρεις περιπτώσεις ασθενών που έφυγαν από τη ζωή φέρονται να έχουν προστεθεί και νέες καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» από συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν αλλά και από καρκινοπαθείς που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στα σκευάσματα από βότανα και άλλες ουσίες που εμφανίζεται να χορηγούσε ο 47χρονος, με το αζημίωτο.

Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και ακόμα 14 ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του μαϊμού-γιατρού, ο οποίος δηλώνει «εμπειρικός βοτανολόγος»,  χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί  εάν έχουν αποτυπωθεί στο διευρυμένο κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος, που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, πέρασε και πάλι το κατώφλι του ανακριτή ο οποίος τον κάλεσε να απολογηθεί συμπληρωματικά. Ο 47χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου 2021 προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα στοιχεία της δικογραφίας ώστε να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εμφανιζόταν ως διακεκριμένος επιστήμονας από την Ελβετία καταφέρνοντας να ξεγελάσει ακόμη και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων. Στην απολογία του είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης αρνούμενος ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών.

Πηγή: newsbeast.gr