Επισκέψεις στη Σάμο, την Κω και τη Ρόδο πραγματοποιεί από σήμερα 20/5 έως τις 22/5 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης με στόχο τον συντονισμό για την αντιπυρική προστασία των νησιών.

Τον υπουργό θα συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιο Ράπανο.

Σκοπός των επισκέψεων είναι ο καλύτερος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου σε τρία νησιά υψηλής επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες, στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας και ενίσχυσης της ετοιμότητας που προωθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ηραίο Σάμου, όπου πραγματοποιούνται εκτενείς καθαρισμοί κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των αρμόδιων τοπικών αρχών, ενώ θα συμμετάσχει και στην τελετή παράδοσης δύο πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικές ομάδες του νησιού από αδελφοποιημένο Δήμο της Γερμανίας.

Έπειτα ο υπουργός θα βρεθεί στην Κω όπου θα παραστεί σε άσκηση προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού στην περιοχή Ζιά. Αντίστοιχη άσκηση είχε διοργανωθεί πριν από λίγες ημέρες και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενώ προγραμματίζονται κι άλλες σε διάφορα σημεία της χώρας και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Τέλος, στη Ρόδο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους φορείς του νησιού, ενώ και στα τρία νησιά που θα επισκεφθεί, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να μεταβεί στις αντίστοιχες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Πηγή: newsbeast.gr