Συζητήσεις έχει προκαλέσει η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς όπως ο ίδιος παραδέχεται, τρία από τα οκτώ διαμερίσματα που αγόρασε το 2018 μισθώνονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που τρέχουν προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων, τα οποία βρίσκονται υπό τη σκέπη του ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος δήλωσε προ ημερών σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο» ότι τέτοιου είδους μισθώσεις «συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μαθαίνω ότι θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν κι αυτό ως “μέγα σκάνδαλο”. Τα διαμερίσματα αυτά ανήκουν πλέον στα δύο μου παιδιά, είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών. Είναι νοικιασμένα προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό και φιλοξενούν πρόσφυγες». Μάλιστα πρόσθετε χαριτολογώντας ότι, «αυτοί δεν μας έλεγαν «αν θέλετε πρόσφυγες να τους πάρετε στα σπίτια σας;».

Θυμίζουμε ότι η αγορά των οκτώ διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας το 2018 έγινε γνωστή όταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών από τη Βουλή των Ελλήνων. Ο ευρωβουλευτής επισήμαινε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δημιουργήθηκαν από την αποζημίωση που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής καθώς εκλέγεται συνεχώς από το 2004, ενώ και η σύζυγός του υπήρξε επί χρόνια επιχειρηματίας και κατέχει η ίδια μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία από κληρονομιές τις οποίες αναγκαστικά ο ίδιος δηλώνει. Είχε επισημάνει επίσης ότι τα οκτώ ακίνητα που αγόρασε είναι φτηνά παλαιά διαμερίσματα της δεκαετίας του ’50 και του ’60.

Τα έξι από τα διαμερίσματα αποκτήθηκαν έναντι ποσού 239.500 ευρώ (70, 80 τ.μ., 70 τ.μ., 96 τ.μ., 67 τ.μ., 67 τ.μ. και 92 τ.μ.). Αγόρασε επίσης άλλα δύο διαμερίσματα στην Αθήνα εμβαδού 143,12 τ.μ. και 196,80 τ.μ. αντίστοιχα, έναντι του συνολικού ποσού των ‪121.500 ευρώ, τα οποία και μεταβίβασε ως γονική παροχή την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά του.

Πηγή: newsbeast.gr