Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται για 30 ημέρες η Ρουμανία λόγω κορονοϊού. «Από σήμερα (χθες), ισχύει καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε όλη τη Ρουμανία για μια περίοδο 30 ημερών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Ο Ρουμάνος πρόεδρος, ο οποίος είχε προαναγγείλει όσα ανακοίνωσε χθες κατά μετά την τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Λούντοβιτς Όρμπαν, το περασμένο Σάββατο, κάλεσε τους πολίτες να ακούνε τα μηνύματα των αρχών, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τους δίνονται και να περιορίσουν κατά το μέγιστο δυνατό τις μετακινήσεις τους προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Φροντίστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα τώρα περισσότερο από ποτέ, ειδικά τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό, κρατήστε μια κοινωνική απόσταση», σημείωσε ο κ. Γιοχάνις, εξηγώντας ότι ή κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να επιβάλουν σταδιακά μέτρα, εφόσον κριθεί αναγκαίο, όπως το κλείσιμο συνοριακών διαβάσεων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, καφέ κ.ά,, όπως και να εξετάσουν, όπου χρειάζεται, την κατάργηση αεροπορικών, σιδηροδρομικών ή ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Στο Βουκουρέστι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων – 168 σε όλη τη χώρα

Στο Βουκουρέστι εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός (43) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρουμανία, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ, από το ξέσπασμα της πανδημίας του ιού στη χώρα, τα κρούσματα είναι συνολικά 168. Η ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) ανακοίνωσε ότι από το σύνολο των ασθενών, εννέα ανάρρωσαν πλήρως και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, χθες καταγράφηκαν δέκα νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό από 158 σε 168. Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 21 και 63 ετών που έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη περίθαλψη.

Συνολικά στη Ρουμανία, 3.078 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα σε νοσοκομεία αναφοράς και υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει. Επιπλέον 14.845 άνθρωποι είναι απομονωμένοι στο σπίτι και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: newsbeast.gr