Αλλαγές στη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού έρχονται πολύ σύντομα καθώς υπάρχουν μέλη που με τον τρόπο που κινούνται έχουν ενοχλήσει τον πολιτικό προϊστάμενο Βασίλη Κικίλια.

Υπήρξε στέλεχος της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», όπως είναι ο πλήρης τίτλος της, που τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα δήλωνε ανοικτά ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία και πως θα πάει να μεταλάβει κανονικά, παρά την επίσημη επιστημονική θέση της υπηρεσίας.

Παράλληλα έβγαινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ανέφερε αριθμούς κρουσμάτων και μέρος των επιχειρησιακών σχεδίων που έχουν καταρτιστεί, παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφέστατη εντολή πως για τα θέματα αυτά θα μιλάει μονάχα ένα πρόσωπο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας που προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις ενώπιον των τηλεοπτικών σταθμών κάθε απόγευμα στις έξι.

Συν τοις άλλοις, τα στοιχεία που έδινε το μέλος της επιτροπής που αναμένεται να αντικατασταθεί, δεν συνέπιπταν με αυτά που έδωσε την ίδια ημέρα ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: newsbeast.gr