Σε δράσεις αλληλεγγύης θα διαθέσει το μεγαλύτερο ποσό της φετινής κρατικής χρηματοδότησης το ΜέΡΑ25 όπως επίσης και τα χρήματα που θα δαπανούσε για τη διεξαγωγή του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο. «Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες εστιασμένες σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες, σε αυτή την τραγική συγκυρία, βρίσκονται έξω από κάθε κρατικό πλαίσιο πρόληψης, προστασίας και βοήθειας. Οι λεπτομέρειες των πρωτοβουλιών αυτών θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα» επισημαίνουν από το κόμμα. Θυμίζουμε ότι για το 2020 έχει προβλεφθεί να λάβει το ΜέΡΑ25 ως κρατική χρηματοδότηση το ποσό των 571.544 ευρώ συν άλλα 114.308 ευρώ για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους.

Παράλληλα, το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζητά από το κράτος να κάνει κι εκείνο με τη σειρά του τρία μικρά βήματα αλληλεγγύης «που μπορούν και πρέπει να γίνουν σήμερα» όπως λέει.

Πρώτον, την παροχή χρεωστικών καρτών σε 300.000 ευάλωτα άτομα/οικογένειες (που δεν θα λάβουν τα 800 ευρώ επειδή είναι αχαρτογράφητοι αυτοαπασχολούμενοι, άστεγοι κλπ.). Κάθε κάρτα να έχει πίστωση 300 ευρώ το μήνα για 6 μήνες (π.χ. ανώνυμων προπληρωμένων Mastercard). «Θα είναι μια σημαντική ενίσχυση για τους ανυπεράσπιστους συνανθρώπους μας που τώρα έχουν μείνει έξω από κάθε δίχτυ προστασίας» επισημαίνεται.

«Δεύτερον, την κατάργηση του ”ΗΡΑΚΛΗ”, των πωλήσεων κόκκινων δανείων και, βέβαια, των πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση να προβεί σήμερα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που παγώνει, και νόμο αργότερα που καταργεί, τον ”Ηρακλή” – δηλαδή τις πωλήσεις και τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων και, βέβαια, το δικαίωμα ταμείων & τραπεζών να προχωρούν σε πλειστηριασμούς. Αν δεν το κάνει αυτό η κυβέρνηση, θα ενεργοποιηθούν οι κρατικές εγγυήσεις υπέρ των ταμείων με αποτέλεσμα το Δημόσιο να δανειστεί από την τρόικα άλλα 12 δις ευρώ υπέρ ούτε των τραπεζών ούτε των δανειοληπτών αλλά, άκουσον-άκουσον, υπέρ των αρπακτικών ταμείων» τονίζεται.
Τρίτον, κατάργηση της προπληρωμής φόρου. «Είναι αστείο καν να μιλάμε για καταβολή το 2020 του 95% του φόρου επιχειρήσεων του 2021 υπολογισμένο στη βάση των κερδών του 2019 που, πολύ απλά, το 2020 δεν θα υπάρχουν» αναφέρεται.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα όσα λέει ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης για τις προτάσεις του κόμματος:

Πηγή: newsbeast.gr