Σχέδιο τριών σημείων για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κατάρρευση της ΕΕ, προτείνει το MέΡΑ 25-DiEM 25, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι η σημερινή απειλή είναι μοναδική και απαιτεί μοναδική αντίδραση.

Ειδικότερα, το ΜέΡΑ 25 προτείνει: Η ΕΚΤ να εκδώσει 1 τρισ. ευρώ ευρωομολόγων, 2000 ευρώ για κάθε πολίτη της Ευρωζώνης και ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάκαμψης & πράσινων επενδύσεων.

Έχοντας ως βασική θέση ότι η ΕΕ « θα ενωθεί ή θα διαλυθεί», το ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι «η πανδημία είναι το σκληρότερο τεστ στο οποίο έχει υποβληθεί η ΕΕ – και, δυστυχώς, βαθμολογείται πολύ κάτω της βάσης» και προσθέτει ότι «η αλληλεγγύη υποτίθεται είναι ιδρυτική αρχή της ΕΕ. Κι όμως, ποτέ η αλληλεγγύη δεν ήταν τόσο απούσα από την Ευρώπη σε μια φάση που είναι τόσο αναγκαία».

Δυστυχώς, «η ηγεσία της ΕΕ τελεί υπό παράλυση λόγω της προσπάθειας των ισχυρών να απεμπολήσουν το κόστος διάσωσης των ανίσχυρων, αναφέρει το ΜέΡΑ 25 και σημειώνει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι το αντίτιμο της αποτυχίας της ΕΕ δεν είναι μόνο οι χαμένες ζωές και η φτώχεια των πολλών αλλά και η διάλυση της ίδιας της ΕΕ».

Πηγή: newsbeast.gr