Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τετάρτη (06/05) ότι η κυβέρνησή του θα εκθέσει λεπτομερώς το σχέδιο για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό θα συμβεί την προσεχή Κυριακή 10 Ιουνίου, με την ελπίδα τα μέτρα αυτά να μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή μια ημέρα αργότερα.

«Φυσικά και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου μας την Κυριακή», ενημέρωσε ο Τζόνσον το Κοινοβούλιο ερωτηθείς από τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, σχετικά με τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στη δουλειά τους.

«Ο λόγος γι’ αυτό (για την ανακοίνωση του σχεδίου την Κυριακή) είναι πολύ απλός, ότι θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως τα δεδομένα που διαθέτουμε θα στηρίζουν την ικανότητά μας να το πράξουμε, αλλά αυτά τα δεδομένα θα αλλάζουν συνέχεια μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες. Αν θα είμαστε σε θέση, θέλουμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή κάποιων από αυτά τα μέτρα τη Δευτέρα», πρόσθεσε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: newsbeast.gr