Νέα στοιχεία για την κακοκαιρία Ilina έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας πως αύριο (Τρίτη 4/4) θα χρειαστεί προσοχή και η Αττική. Νέα επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη, με πτώση της θερμοκρασίας.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως τα πιο έντονα φαινόμενα αύριο θα εντοπίζονται στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες θα έχει η νότια και ανατολική Πελοπόννησος, η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Λέσβος και η Χίος.

Ιδιαίτερα για την Αττική, τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το ξημέρωμα, ωστόσο μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, ενώ μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει.

Και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν περιοριστεί.

Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας από Πέμπτη

Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο από την Πέμπτη θα υπάρξει νέα αλλαγή από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Μία ψυχρή μάζα θα ρίξει τη θερμοκρασία και με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν ξανά φαινόμενα, ενώ χιόνια θα πέσουν στη δυτική Μακεδονία και κάτω από τα 800 μέτρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην υπόλοιπη ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα από τα 1.000 – 1.300 μέτρα.

Από την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ οι πιο νότιες περιοχές θα δουν άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού