Συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι, την ώρα που δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το OPEN, πέντε άτομα πήραν τα Χριστούγεννα εξιτήριο και σήμερα ακόμη ένα άτομο ενδέχεται να πάρει επίσης. Παράλληλα, μέχρι το μεσημέρι θα διενεργηθεί και η νεκροψία στη σορό του άνδρα που έχασε τη ζωή του.

Την ίδια ώρα, ο οδηγός ερευνάται εάν είχε βάλει στο GPS κωδικοποίηση για ΙΧ και όχι λεωφορείο. Έτσι ερμηνεύεται από τις ρουμανικές Αρχές η αλλαγή της λωρίδας από την δεξιά στην αριστερή.

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου, ανέφερε πως δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη λεπτομέρεια για το GPS.

«Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ». «Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα».

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι υπήρχε μια πινακίδα που δεν μπόρεσε να δει του έκρυβε την ορατότητα ένα λεωφορείο.

«Ο οδηγός οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα. Δεν ήταν κουρασμένος», ανέφερε.

«Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει “εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα”», σημειώνει ο κ. Ματθαίου.

«Η αστυνομία έκανε μια συνάντηση με τους επιβάτες στο ξενοδοχείο και τους διάβασε τα δικαιώματά τους. Έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση και κατά του οδηγού», είπε ακόμη.

Ο δικηγόρος συνεχίζει λέγοντας πως ο οδηγός μπήκε στο τιμόνι από τη Θεσσαλονίκη, πριν είχε άλλο οδηγό. Δεν οδηγούσε 18 ώρες.

«Ο πελάτης μου είναι ακόμα στο στάδιο του υπόπτου, δεν τον κατηγορούνε», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr