Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν οι θάνατοι των παιδιών από την Πάτρα και το θέμα των τυχόν παραλήψεων και λαθών στις ιατροδικαστικές εξετάσεις των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας, μετά την άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Για το θέμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κάτι και για τα άλλα παιδιά.

«Λάθος δεν πήγε κάτι γιατί οι αρμόδιοι που αναψηλαφούν τις υποθέσεις έχουν υλικό και μπορούν να κάνουν επανεξετάσεις. Δεν είχαμε ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα που έδινε αποδείξεις μιας εγκληματικής πράξης» δήλωσε ο ιατροδικαστής για τις ιατροδικαστικές εξετάσεις των δύο αδερφών της Τζωρτζίνας.

Αναφερόμενος στα σχόλια που ακούγονται για την περίεργη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου ο κ. Τσαντίρης τόνισε ότι «όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί της έχουν μία ιδιαίτερη ιστορία να περιγράψουν. Για ‘μένα, έχοντας πια αυτό το θετικό εύρημα, είναι μια εγκληματική πράξη που θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη μνήμη τη δική μας που το έχουμε ζήσει δύο μήνες που εξελίσσεται αυτό το θρίλερ, το πώς πέθαναν τρία παιδιά. Θα χαραχθεί στη διεθνή ιστορία, θα καταγραφεί σε βιβλία ιατροδικαστικής σαν περιστατικό. Αυτές οι συμπεριφορές και αυτό το προφίλ που δεν μπορώ να περιγράψω αλλά έχω ζήσει και εγώ, το καθιστά εξαιρετικό δύσκολο να αποδείξεις κάτι χωρίς ένα εργαστηριακό εύρημα».

«Δύσκολος χαρακτήρας η μητέρα»

Σχολιάζοντας την 33χρονη μητέρα που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζορτζίνας επισήμανε ότι «ήταν ένας δύσκολος χαρακτήρας».

Και όπως τόνισε, στην ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας δεν είχαν μπορέσει να αποδείξουν ότι είχε συμβεί κάποια εγκληματική πράξη. «Μέχρι και πριν βγει αυτή η εργαστηριακή εξέταση που απέδειξε μια εγκληματική πράξη -και χρειάστηκε να γίνουν επαληθεύσεις- έπρεπε να πάμε σε μία διάγνωση αποκλεισμού, αποκλείοντας τα γενετικά αίτια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια ξεκάθαρη πράξη εφόσον εργαστηριακά διαπιστώθηκε εύρημα που συνδέει το συγκεκριμένο άτομο με τις συνθήκες του θανάτου».

«Θα βρεθεί υλικό και για τα δύο άλλα παιδιά»

«Θεωρώ ότι θα βρεθεί υλικό» για τα άλλα δύο παιδιά είπε στην ΕΡΤ ο κ. Τσαντίρης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους επιστήμονες που έχουν αναλάβει την υπόθεση. «Οι αρμόδιοι οι οποίοι επανεξετάζουν το θάνατο του Μαλένας, ο κ. Καρακούκης και ο κ. Καλαβριάς, έχουν το βιολογικό υλικό που είχε ληφθεί κατά την πρώτη εξέταση τον Απρίλιο του 2019. Είχε ληφθεί βιολογικό υλικό για επιστημονική κατοχύρωση. Θεωρώ ότι με το νέο εργαστηριακό έλεγχο και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων θα οδηγηθούν και αυτοί σε κάποιο εύρημα και θα αναδείξουν πώς έχει συμβεί αυτός ο θάνατος».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι έχει διαφυλαχθεί βιολογικό υλικό και από την Ίριδα, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα είτε αν μιλάμε για δηλητηρίαση ή ασφυξία. Τόνισε, ωστόσο, ότι «ένας που έχει κάνει μία εγκληματική πράξη δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει συρροή πράξεων με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους: δύο ασφυξίες και μία δηλητηρίαση. Στο συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε τέσσερα συμβάντα. Το θάνατο της Τζωρτζίνας, την ανακοπή της, την εισαγωγή της στη νοσηλεία και τους δύο θανάτους των δύο παιδιών. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν γίνει με ίδιο τρόπο».

Πηγή: newsbeast.gr