Αλλαγή δεδομένων διαφαίνεται στο αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ενώ αρχικά το αίτημα αποφυλάκισης επρόκειτο να κατατεθεί πολύ πριν το Πάσχα και μέχρι προ ημερών η αίτηση δεν αποκλειόταν να υποβληθεί αυτή την εβδομάδα, φαίνεται πως τώρα αλλάζουν τα πράγματα.

Πέραν των τεχνικών εκθέσεων που εκπονούνται για την περίπτωση θανάτου της Τζωρτζίνας, και σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο» εξελίσσονται καλά- έχει απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, διάφορα έγγραφα και επιπλέον στοιχεία, το νέο «κλειδί» στο προαναγγελθέν αίτημα είναι πλέον άλλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο.

Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ίριδας.

Πηγή: newsbeast.gr