Ο Τάσος Τέλλογλου αποκάλυψε απόψε, Σάββατο 18 Μαρτίου, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη, τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα, μέχρι να διαφύγει στο εξωτερικό.

Με μεξικάνικο διαβατήριο και τον ισχυρισμό ότι έχει Βελγίδα μητέρα, η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμέρεβα έφθασε το 2018 στη χώρα μας, σχεδόν ταυτόχρονα με την απέλαση τριών ατόμων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στο περιθώριο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το 2019 η Τσάλλα ζει στην Αθήνα σε κατοικία βραχυχρόνιας μίσθωσης και μαθαίνει ελληνικά σε φροντιστήριο ελληνικής γλώσσας στο Μοναστηράκι.

Στις αρχές του 2020 νοίκιασε το δυάρι στην Αρριανού 6 και άνοιξε το κατάστημα «Γαλάζιο». Σύχναζε σε στέκια με γαλλόφωνους διότι μίλαγε καλά γαλλικά γλώσσα που μιλάει και ο φίλος της στην Αθήνα.

Δύο χρόνια αργότερα, στις αρχές του 2022, πήγε ταξίδι στη Μόσχα, όπου παρέμεινε περισσότερο διάστημα -ενώ αρχίζει ο πόλεμος στην Ουκρανία -επειδή είχε αρρωστήσει κατά δήλωσή της με κορονοϊό. Τον Απρίλιο του 2022 ταξίδεψε στο Παρίσι.

Τον Δεκέμβριο του 2022 έκανε την πρώτη της πρόσληψη στο «Γαλάζιο». Τον ίδιο καιρό στη Λουμπλιάνα συλλαμβάνεται ένα ζευγάρι Ρώσων Illegals και οι πληροφορίες τους φαίνεται ότι αφορούν και την ίδια .Οι πληροφορίες αυτές φτάνουν στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου .

Η Σμίρεβα ή Τσάλλα εγκατέλειψε τη χώρα μας για τη Μόσχα, μέσω κάποιου ασιατικού προορισμού, πιθανότατα της Ινδίας, στις 4 Ιανουαρίου του 2023. Λίγες ημέρες κάνει το ίδιο ο πραγματικός της σύζυγος εγκαταλείποντας τη Βραζιλία για την Μόσχα.

Πηγή: newsbeast.gr