Η Ρωσία θα θεωρήσει όλα τα οχήματα που μεταφέρουν όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που διασχίζουν το ουκρανικό έδαφος θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» σημείωσε συγκεκριμένα ο Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο TASS, την οποία αναμεταδίδει το Reuters, ο ίδιος πρόσθεσε πως οποιεσδήποτε απόπειρες της Δύσης να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον ρωσικό στρατό ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία «θα κατασταλούν σκληρά»:

«Δίνουμε στους Αμερικανούς και άλλους Δυτικούς να καταλάβουν ότι οι προσπάθειες να επιβραδύνουν την ειδική επιχείρηση μας, να προκαλέσουν μέγιστη δυνατή ζημιά στα ρωσικά στρατιωτικά τμήματα και σχηματισμούς στην DPR και την LPR (Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ) θα κατασταλούν σκληρά».

Νωρίτερα σήμερα, υψηλόβαθμες αμερικανικές πηγές ανέφεραν πως η Ουάσιγκτον προετοιμάζει αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της χώρας , Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα δει ένα από τα αιτήματά του προς τις ΗΠΑ να γίνεται δεκτό, αν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, καθώς τις προηγούμενες ώρες ζήτησε εκ νέου όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αναμένονται μεγάλες μάχες στα ανατολικά της χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr