Στην καθημερινή «μάχη» που δίνει η Ισπανία με τον κορονοϊό, στις συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία στην ιβηρική χώρα, αλλά και στην αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε ο Τσάβι Ρόκα μέσω συνέντευξής του στη Nova. Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού εξέφρασε την αβεβαιότητά του αναφορικά με το πώς… θα τσουλάει η μπάλα από εδώ και έπειτα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι αρμοδιότητες του καθενός στο «τριφύλλι» είναι ξεκάθαρες και πως δεν μπλέκεται… στα πόδια του Γιώργου Δώνη. Επίσης, προανήγγειλε πως η όποια επαφή μεταξύ τους και με τη διοίκηση θα γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι σαφές πώς οι συνέπειες του ιού θα επηρεάσουν το μπάτζετ, αλλά πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο και σε κάθε περίπτωση θα δοθεί έμφαση στα παιδιά από τις ακαδημίες.

Αναλυτικά, ο Τσάβι Ρόκα μίλησε στη Nova για:

Την κατάσταση με την πανδημία στην Ισπανία«Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος. Υπήρχαν τόσοι νεκροί κάθε μέρα. Είμαστε καλύτερα τώρα αλλά ακόμα τα πράγματα είναι δύσκολα. Είχαμε αρκετό χρόνο που μείναμε σπίτι, όμως ελπίζω σύντομα όλο αυτό να μοιάζει με εφιάλτη. Ίσως οι υπεύθυνοι να μην πήραν από την αρχή τα κατάλληλα μέτρα. Κάποια στιγμή όλο αυτό ξέφυγε».

Το πώς περνούσε τη μέρα του στην καραντίνα: «Ήμουν πολύ απασχολημένος. Είδα κάποια προφίλ, κάποιους αγώνες. Είχα όμως και τις κόρες μου. Ίσως το καλό από όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι προσθέσαμε κάποια χρήσιμα πράγματα στη ζωή μας. Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο περιμένουν και πάλι να δουν τις ομάδες τους. Υπήρχε όμως ενασχόληση για όλους εμάς που βρισκόμαστε σε αυτό τον χώρο».

Το πώς θα είναι το ποδόσφαιρο την επόμενη σεζόν: «Αυτή είναι η ερώτηση του εκατομμυρίου! Ακόμα και οι πλέον αρμόδιοι δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση. Πηγαίνουμε μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Βιώνουμε κάτι νέο που δεν ξέρουμε πόσο θα διαφορετικό θα είναι στο τέλος».

Το πώς προετοιμάζεται ο ίδιος για την επόμενη σεζόν: «Εγώ πρέπει να είμαι έτοιμος για του χρόνου στα διάφορα σενάρια. Πρέπει να δούμε πόσο τελικώς θα επηρεάσει ο ιός το μπάτζετ. Έχω τσεκάρει κάποια προφίλ και έχω κάνει μία προεργασία».

Το αν έχει μιλήσει με τον μεγαλομέτοχο για τη ζημιά και το μπάτζετ: «Είμαστε σε επικοινωνία για τα όσα συμβαίνουν. Όμως ακόμα είναι νωρίς για να ξέρουμε τα πάντα ως προς τα συμβόλαια και το μπάτζετ. Δεν γνωρίζω πότε θα γίνει αυτό, κανείς δεν το γνωρίζει. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Ίσως παραταθεί η μεταγραφική περίοδος, ίσως αλλάξουν κάποια δεδομένα. Θα είναι σίγουρα ένα διαφορετικό καλοκαίρι για όλους μας».

Τα συμβόλαια που λήγουν: «Έχουμε ήδη μιλήσει με όλους. Όσοι με ξέρουν αντιλαμβάνονται πως μου αρέσει να μιλάω πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό που έπρεπε να τους πω, τους το είπα. Όλοι τους γνωρίζουν τις σκέψεις του κλαμπ. Κανείς δεν μπορεί να πει, πως δεν τους έχω μιλήσει για όσα σκέφτομαι».

Τα όσα αναφέρονται για τον ίδιο από τα ελληνικά ΜΜΕ: «Προσπαθώ να μπω στη θέση των δημοσιογράφων. Κάποιες φορές πηγαίνω κόντρα στη δουλειά σας. Προσπαθείτε να αποκαλύψετε πράγματα που εγώ δεν θέλω να γίνουν γνωστά. Για να είμαι ειλικρινής δεν ακολουθώ τα ΜΜΕ. Θέλω να ξέρω τι γράφεται αλλά όχι σε βάθος. Αλλιώς θα τρελαθώ! Προσπαθώ πάντως όλα να γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Θα πρέπει όλα να γίνονται μεταξύ μας στην ομάδα, να μην τα δημοσιοποιούμε».

Το ραντεβού Γιώργου Δώνη – Γιάννη Αλαφούζου: «Δεν ξέρω πότε θα γίνει. Ίσως μέσω Facetime, πριν επιστρέψω. Ποιος είπε ότι θα βρεθούμε όλοι μαζί; Αν γίνει αυτό το ραντεβού, το καλύτερο θα ήταν να μην το ξέρετε. Αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε επαγγελματικό σύλλογο».

Το αν λειτουργεί χωρίς την έγκριση του προπονητή: «Ποτέ δεν λειτούργησα έτσι. Όποιος τα γράφει αυτά, πρέπει και να μπορεί να τα αποδείξει».

Τη σχέση του με τον Γιώργο Δώνη«Υπάρχουν διαφορετικά πόστα και κανείς δεν μπλέκεται στη δουλειά του άλλου. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για την παραφιλολογία που υπάρχει στην Ελλάδα».

Τα μεταγραφικά σενάρια για Ισπανούς παίκτες: «Από την πρώτη στιγμή είπα ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δυνατές ακαδημίες. Δεν έχω καμία πρόθεση να φτιάξω μία ισπανική παροικία. Πρόθεσή μου είναι να ανέβουν παιδιά από την Ακαδημία του συλλόγου».

Την κατάσταση που συνάντησε στην ομάδα: «Βρήκα τα πράγματα περίπου όπως τα περίμενα. Γνώριζα ότι είναι μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά όταν ήρθα αντιλήφθηκα το μεγαλείο του συλλόγου. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσα να πω πως δεν είμαι απογοητευμένος από τίποτα».

Το ότι κάποιοι λένε πως έχει μαγικό ραβδάκι στις μεταγραφές: «Είχα πάρα πολύ λίγο χρόνο για να επεξεργαστώ τα δεδομένα, όπως προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Οι προσδοκίες με γεμίζουν ευθύνες και παρά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, θα κάνω το καλύτερο».

Το όραμά του για τον Παναθηναϊκό: «Όραμά μου είναι να πάω τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχω πολύ μεγάλες φιλοδοξίες, συνεργάζομαι πολύ καλά με τους Γιάννη Αλαφούζο και Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Το ποδόσφαιρο πλέον είναι πολύ διαφορετικό. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή ανάμεσα στην επιτυχία και στην αποτυχία».

Το αν ήταν κοντά στο να αναλάβει πόστο στη Μασία της Μπαρτσελόνα πριν τον Παναθηναϊκό: «Ναι, πολύ κοντά. Είχα ήδη αρχίσει να κάνω προγραμματισμό για τις ακαδημίες της ομάδας. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε όμως το καλοκαίρι στον σύλλογο δεν με βοήθησε, υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς. Ήταν κάτι που στο τέλος δεν έγινε και αυτό που έχω μάθει στη ζωή μου, είναι πως όταν κάτι τελικώς δεν γίνεται αυτό είναι για κάποιον λόγο. Εδώ είχα έτσι την ευκαιρία να αναλάβω το πόστο στον Παναθηναϊκό».

Πηγή: newsbeast.gr